2.8.14

colorful chocolate dessert


Τα γλυκά είναι πάντα ευπρόσδεκτα στο σπίτι μας και φυσικά εξαφανίζονται κατευθείαν!
Εδώ και καιρό θέλω να κάνω τον παραδοσιακό κορμό των παιδικών μου χρόνων (με την άχνη και το κακάο) αλλά πάντα κολλάω στα ωμά αυγά που έχει η κλασσική συνταγή. Οπότε συνδύασα κάποιες συνταγές που βρήκα χωρίς αυγά, με ότι είχα στο ντουλάπι μου από υλικά και ιδού....
 

Τα υλικά μου:

250 γρ. βιταμ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
125 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. μπισκότα
λίγο κονιάκ και λίγο γάλα
χρωματιστή τρούφα


Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μέιγμα μας να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας ανά διαστήματα.


Σπάμε τα μπισκότα μας σε μικρά κομμάτια και  τα "ραντίζουμε"με λίγο γάλα και κονιάκ.


 Ρίχνουμε τα μπισκότα στην κατσαρόλα με το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.


Σε μία μακρόστενη φόρμα από κέικ βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μέιγμα μας.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει


Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με τρούφα


 Το σοκολατένιο μείγμα δεν παγώνει τελείως, έχει απαλή υφή και καραμελοσοκολατένια γεύση!






 Bon Appetit!!!


post signature

2 σχόλια:

Thank you for reading