29.11.17

DIY Advent Calendar 2017


Μία από τις πιο όμορφες ιδέες για τα Χριστούγεννα είναι τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης! Πραγματικά πέρσι τα έβλεπα παντού και τα ζήλευα! Ειδικά για τα παιδιά νομίζω ότι είναι μια μαγική διαδικασία να περιμένουν κάτι κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα!
Το Advent Calendar μπήκε λοιπόν στην λίστα μου με όλα αυτά που θέλω να κάνω για να μείνουν όμορφες και ζεστές αναμνήσεις στο παιδί μου. Το θέμα είναι όμως πως είναι πολύ νωρίς για τον μικρό μας για να καταλάβει και να θυμάται μία τέτοια διαδικασία οπότε ημερολόγιο με δωράκια, γλυκάκια και δραστηριότητες για παιδιά μπαίνει stand by.
Έτσι βρήκα την ευκαιρία να κάνω αυτό το ημερολόγιο το οποίο είναι στην ουσία ένας πίνακας ανακοινώσεων (French memo board ή Ribbon memo board) με μερικά στολίδια και γλυκάκια για την κάθε μέρα.


Για τον πίνακα ανακοινώσεων θα χρειαστείτε:
  • τελάρο ζωγραφικής στην διάσταση που θέλετε (εγώ χρησιμοποίησα διάσταση 40X50cm)
  • βάτα (γέμισμα παπλώματος) θα την βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής
  • βελούδο ή βελουτέ ύφασμα
  • κορδέλα 
  • διπλόκαρφα χειροτεχνίας
  • πινέζες 
  • συρραπτικό πιστόλι (για μεγαλύτερη ευκολία, αν δεν έχετε μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε πινέζες για να κάνετε την δουλειά σας)  


Ξεκινάμε κόβοντας την βάτα έτσι ώστε να καλύπτει το τελάρο στην μπροστινή πλευρά και περιμετρικά.
Το ύφασμα θέλουμε να καλύπτει και την πίσω πλευρά του τελάρου ώστε να μπορέσουμε να το στερεώσουμε εκεί.
Τοποθετούμε την βάτα και το ύφασμα πάνω στο τελάρο, το γυρνάμε ανάποδα και στερεώνουμε το ύφασμα στην πίσω πλευρά του τελάρου με το συρραπτικό πιστόλι ή με πινέζες.









Αφού έχουμε ντύσει το τελάρο τοποθετούμε τις κορδέλες σχηματίζοντας ρόμβους όπως στο παρακάτω σχήμα.


Αφού τελειώσουμε με τους ρόμβους, (μετακινούμε και διορθώνουμε όπου χρειάζεται) στερεώνουμε με καρφίτσες τις κορδέλες (δεν θέλουμε να φεύγουν και να τις διορθώνουμε κάθε τρεις και λίγο).



Το δύσκολο κομμάτι αυτού του πρότζεκτ είναι να καρφώσουμε τις κορδέλες με τα διπλόκαρφα στο τελάρο, και αυτό γιατί το τελάρο έχει επενδυθεί με την βάτα και έχει ντυθεί με το ύφασμα. Επίσης η σατέν κορδελίτσα έχει και αυτή την δυσκολία της στο να τρυπηθεί και να καρφωθεί με τα διπλάκαρφα.
Αυτό που έκανα εγώ ήταν να κάνω στην αρχή μια τρυπούλα με μία πινέζα και μετά τραβούσα λίγο τις κορδέλες και με ένα μικρό ψαλιδάκι σιγά σιγά μεγάλωνα την τρύπα για να περάσω πιο εύκολα το διπλόκαρφο.
Γενικά δεν είναι δύσκολη η διαδικασία αλλά χρειάζεται αρκετό από τον χρόνο σας.


Τις άκρες από τις κορδέλες που περισσεύουν μπορούμε να τις στερεώσουμε στο πίσω μέρος του τελάρου με πινέζες.


Στην συνέχεια έγραψα σε χαρτάκια τους αριθμούς από το 1 μέχρι το  25 και σε κάθε αριθμό έβαλα είτε ένα στολίδι είτε ένα μικρό σοκολατάκι.


και φυσικά το κρέμασα στον τοίχο


Τα μόνα που έβαλα από δραστηριότητες ήταν ένα κουπ πάτ χριστουγεννιάτικου δέντρου για να κάνουμε μπισκότα εκείνη την ήμερα και μία χριστουγεννιάτικη κολλητική ταινία για να τυλίξουμε τα δώρα μας.




Για κάθε μέρα που θα περνάει και θα βάζουμε το στολίδι στο δέντρο μας θα τρυπάω με αυτό το περφορατέρ το χαρτάκι με τον αριθμό της ημέρας.


Έτσι θα φαίνονται οι μέρες που έχουν περάσει σημαδεμένες με μια χιονονιφάδα



Μετά τις γιορτές θα τον χρησιμοποιήσω σαν κανονικό πίνακα ανακοινώσεων ή μπορεί να τον μεταφέρω στην κρεβατοκάμαρα για να κρεμάω τα κοσμήματα μου! Τι λέτε?


Καλή αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα....

8 σχόλια:

  1. Πολύ έξυπνο advent!! Ειδικά ότι παραμένει με τα νούμερα αλλά με μία χιονονιφάδα πια να το στολίζει!! Ότι πρέπει για μεγάλα παιδιά σαν εμάς!! ;)
    Για μετά ψηφίζω να κρεμάσεις τα κοσμήματα γιατί πάντα είναι χρήσιμο ότι μας κάνει την ζωή πιο εύκολη! Αν και αυτός ο καμβάς με μερικές προσωπικές φωτογραφίες θα στόλιζε υπέροχα ένα τοίχο!! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ! Ναι και για φωτογραφίες θα είναι πολύ χρήσιμο μετά, θα τα δοκιμάσω και τα δύο και βλέπουμε ;) Καλές γιορτές!

      Διαγραφή
  2. Ωωωω τι ομορφο! Πάρα πολύ έξυπνο! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Αθανασία, καλές και δημιουργικές γιορτές να έχουμε :)

      Διαγραφή

Thank you for reading