16.9.19

Crostata with Fig Marmalade

 

Πως καταλαβαίνετε την αλλαγή από την μία εποχή στην άλλη?
Εγώ από τις μυρωδιές! Μυρίζω τον αέρα, αλά Ζυλιέτ Μπινός στο Chocolat, και το νιώθω!
Οι μυρωδιές που σηματοδοτούν τον ερχομό του Φθινοπώρου είναι από τις αγαπημένες μου: το χώμα μετά την βροχή, ο ζεστός καφές, τα καινούργια βιβλία (όταν πήγαινα σχολείο ήταν η αγαπημένη μου μυρωδιά) και φυσικά τα φρεσκοψημένα κέικ και οι τάρτες!
Μύρισε λοιπόν Φθινόπωρο και θέλησα να το υποδεχτώ με μία ιταλική τάρτα, την λές και πάστα φλώρα, σε συνδιασμό με την μαρμελάδα σύκο-πορτοκάλι που έφτιαξα το καλοκαίρι...


Για την ζύμη:

240 γρ. Αλεύρι
160 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού (μεσαίο προς μικρό)
1 βανίλια

Για την γέμιση περίπου 400 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εδώ χρησιμοποίησα σπιτική μαρμελάδα σύκο με πορτακάλι και μπαχαρικά

Ανακατεύω το αλεύρι (κοσκινισμένο) με την ζάχαρη και την βανίλια σε σκόνη.
Προσθέτω το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια.
Ανακατευω με τα χέρια να "βραχεί" όλο το αλέυρι με το βούτυρο και να γίνει η ζύμη ψιχουλιαστή
Μετά ρίχνω τον κρόκο του αυγού και γίνεται μία ωραία ενιαία ζύμη, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Απλώνω την ζύμη στην φόρμα και κρατάω λίγη (περίπου το 1/5) για τα φύλλα που θα μπούν απο πάνω. Κάνω τρύπες στη ζύμη με ένα πιρούνι και απλώνω την μαρμελάδα.
Τα φύλλα τα κάνω με ειδικά έμβολα για σχέδια ζαχαρόπαστας.
Ψήνω μέχρι να ροδίσει στις άκρες.
Οι διαστάσεις της φόρμας που χρησιμοποίησα είναι 35 x 11 cm.






 Καλό Φθινόπωρο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for reading