20.12.16

My Christmas Cookies

My Christmas Cookies
Η περίοδος των Χριστουγέννων δεν είναι απλά η πιο όμορφη του χρόνου, όπως λέει και γνωστό άσμα, αλλά και η πιο δημιουργική, τουλάχιστον για μένα! Οι τελευταίες δύο βδομάδες ήταν γεμάτες με κατασκευές, όπως οι κούπες που έκανα για δωράκια, αλλά και με πολλές συνταγές που εκαναν την κουζίνα μου να μοιάζει εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.




Φέτος ήμουν αποφασισμένη να κάνω χριστουγεννιάτικα μπισκότα για να στολίσουν το τραπέζι μου και νομίζω ότι για πρώτη απόπειρα βγήκαν αρκετά όμορφα, τι λέτε;


Χρησιμοποίησα μια απλή κλασσική συνταγή για βουτυρένια μπισκοτάκια

Υλικά:
-250 γρ. βούτυρο
-250 γρ. ζάχαρη άχνη
-2 αυγά
-1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Έτοιμη ζαχαρόπαστα στα χρώματα που θέλετε


Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη-άχνη και κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει πρώτα.
Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα πριν πλάσουμε τα μπισκότα.
Η ζύμη πριν μπει στο ψυγείο "κολλάει" αλλά αφού κρυώσει και μετά είναι πολύ εύκολη στην χρήση.
Χρησιμοποιήστε λίγο αλεύρι για να κάνετε ακόμη πιο εύκολο το άνοιγμά της με τον πλάστη. Απλώστε την τόσο ώστε να πετύχετε το επιθυμητό πάχος που θέλετε να έχουν τα μπισκότα σας.
Με κουπάτ για μπισκότα κόψτε τα μπισκότα σας και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήστε τα στους  170oC - 180oC (ανάλογα με τον φούρνο) για 10 λεπτά τα μικρότερα μπισκότα και γύρω στα 15 λεπτά τα μεγαλύτερα.
Αφήστε τα να κρυώσουν.
Διακοσμήστε τα με κάποιο γλάσσο της αρεσκείας σας ή με ζαχαρόπαστα.


* Με την συγκεκριμένη δόση μου βγήκαν περίπου 15 μεγάλα μπισκότα και 20-25 μικρότερα μπισκότα πάχους 5 χιλιοστών περίπου.
*Χρησιμοποιήστε βούτυρο και όχι μαργαρίνη, η γεύση και η μυρωδιά θα σας αποζημιώσουν.
* Για μεγαλύτερη ευκολία χώρισα την ζύμη σε δύο μέρη (δεν χωράνε όλα τα μπισκότα σε ένα ταψί) έτσι ώστε όσο έκανα την πρώτη παρτίδα, η ζύμη για την δεύτερη παρτίδα μπισκότων παρέμεινε στο ψυγείο για να μην μαλακώνει.
* Βουτάμε τα κουπάτ σε αλεύρι για να μην κολλάνε στην ζύμη όταν κόβουμε τα μπισκότα.
* Όταν βγαίνουν τα μπισκότα από τον φούρνο είναι λίγο μαλακά αλλά σκληραίνουν όταν κρυώσουν.
* Αν κολλάει η ζαχαρόπαστα όταν την ανοίγετε χρησιμοποιείστε λίγη ζάχαρη-άχνη.
* Αφού κόψουμε την ζαχαρόπαστα με τα κουπάτ περνάμε με λίγο νερό το πίσω μέρος της και την κολλάμε στο μπισκότο.
 ** Οι συμβουλές στα αστεράκια είναι και για μένα όταν ξανακάνω την συνταγή, χαχα!











Αφήστε τα να διακοσμήσουν τον χώρο σας και απολαύστε τα με τον καφέ σας την ημέρα των Χριστουγέννων!
Καλές γιορτές!!!

14 σχόλια:

  1. Τελεια βγηκαν, οχι απλως ομορφα! Και εγω προτιμω το βουτυρο στα μπισκοτα (το λατρευω βασικα!). Επισης η ετοιμη ζαχαροπαστα σου λυνει τα χερια! Το σχεδιακι με το γκι ειναι κουπ πατ ή το εκανες μονη σου? Α! Και οι φωτογραφιες σου φανταστικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!Ναι με το βούτυρο είδα μεγάλη διαφορά, έγιναν πεντανόστιμα. Το σχεδιάκι με το γκι το έκανα με κουπ πατ ζαχαρόπαστας το κάθε φύλλο ξεχωριστά και τα κόλλησα με λίγο νερό στην λευκή ζαχαρόπαστα, για καρπούς χρησιμοποίησα κόκκινες διακοσμητικές καραμελίτσες :)

      Διαγραφή
  2. Γίνανε πανέμορφα!! Κι εμένα η ζαχαρόπαστα είναι το νέο μου κόλλημα!
    Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη και τα δικά σας υπέροχα έγιναν! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω την συνταγή που προτείνεις.Και του χρόνου!!!

      Διαγραφή
  3. Σούπερ έγιναν! πολύ όμορφα και όντως οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες! (ωραία και η βάση αστέρι!)
    Εγώ ετοιμάζομαι αύριο για cookie-project! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δάφνη, καλή επιτυχία με τα μπισκοτάκια σου! :)

      Διαγραφή
  4. Φαίνονται τέλεια!!! Όσο για τη φωτογράφιση τι να πω! χίλια μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λογία!Καλά Χριστούγεννα :)

      Διαγραφή

Thank you for reading