14.8.17

Strawberry Cheesecake Ice Cream



Μία τις αγαπημένες μου γεύσεις παγωτού είναι το cheesecake φράουλα!
Για όσους θυμούνται κυκλοφορούσε αυτή η γεύση στα παγωτά Νιρβάνα πριν κάποια χρόνια.
Ήταν το παγωτό μου και όταν έπαψε να κυκλοφορεί (κλαψ κλαψ) έψαξα να βρω συνταγή για να κάνω το δικό μου σπιτικό παγωτό cheesecake φράουλα.




Υλικά

500 ml φυτική κρέμα για σαντιγύ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. Μασκαρπόνε
200 γρ. Μπισκότα digestive
Μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το μασκαρπόνε και το ζαχαρούχο γάλα στην κατάψυξη για μια με δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε την εκτέλεση της συνταγής.
Η φυτική κρέμα πρέπει να είναι στο ψυγείο (όχι κατάψυξη) για 5 ώρες πριν την χτυπήσουμε στο μίξερ.
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα για να γίνει σαντιγύ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα, κάνουμε το ίδιο και με το μασκαρπόνε.
Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα και ανακατεύουμε με το μίξερ. Το μείγμα μας θα έχει ένα ελαφρύ ροζ χρώμα και άρωμα φράουλας.
Σπάμε τα μπισκότα σε κόμματια, δεν θέλουμε να είναι τελείως τριμμένα (οπότε αφήστε το μίξερ) αλλά ούτε και πολύ μεγάλα.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα δοχείο (ανθεκτικό στην ψύξη)
Προσθέτουμε τα 1/2 digestive και ρίχνουμε μαρμελάδα φράουλα ανακατεύοντας ελάχιστα έτσι ώστε η μαρμελάδα να μην ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα (που το έχουμε στον κάδο του μίξερ) και ενώνουμε τα δύο μείγματα χωρίς να ανακατέψουμε.
Κάνουμε αυτή την διαδικασία έτσι ώστε η μαρμελάδα να ξεχωρίζει μέσα στο παγωτό και να μην γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 10 ώρες τουλάχιστον πρίν το σερβίρουμε.





Λόγω του μασκαρπόνε το παγωτό έχει υπέροχη κρεμώδη υφή και δεν κρυσταλλώνει μέχρι και την τελευταία του κουταλιά.
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε μασκαρπόνε (εγώ το βρίσκω σε γνωστή γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ) δοκιμάστε τυρί κρέμα αλλά σε λιγότερη ποσότητα γιατί η γεύση του είναι πιο έντονη.












Είναι ένα παγωτό που το κάνω ξανά και ξανά γιατί αρέσει σε όλους!







Bon appétit!!!

2 σχόλια:

  1. Hello hello! Μπορείς να μου πεις πως γίνεται να σε γνωρίζω τώρα; Δηλαδή που ήσουν τόσο καιρό! Πολύ ωραίο το blog σου με φοβερή αισθητική και φωτογραφίες. Αντα απέκτησες καινούργιες αναγνώστριες. Το βράδυ θα το κάνω φύλλο και φτερό! Κάλη από Ανθομέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλη μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαχα η αλήθεια είναι δεν το προωθώ και πολύ το μπλογκ μου (ειδικά με το facebook δεν έχω και την καλύτερη σχέση) :) Χαίρομαι που σου άρεσε, καλή ανάγνωση...

      Διαγραφή

Thank you for reading