24.7.17

One!!! Going bananas party


Μου φαίνεται απίστευτο και όμως έχει περάσει ένας χρόνος από την ημέρα που ήρθε στην ζωή μας αυτό το απίθανο παιδί!
Το μικρό μωράκι που βλέπω στις φωτογραφίες απέχει πολύ από το ζωηρό μου παιδάκι!
Ο μικρός μας έχει εξελιχθεί πολύ γρήγορα: περπατάει με άνεση, σκαρφαλώνει όπου μπορεί και λέει μερικές λεξούλες, άλλες καθαρά και άλλες όχι και τόσο.




Ψάχνοντας ιδέες για τα πρώτα του γενέθλια κατάλαβα ότι δεν θα ήταν εύκολο να το οργανώσω όπως θα ήθελα. Στην δεδομένη χρονική στιγμή τα ανέμελα ψώνια στην αγορά είναι όνειρο θερινής νυκτός, οπότε συμβιβάζομαι με τα αγχωμένα γρήγορα ψώνια σε κάποιο εμπορικό ή στο σωτήριο online shopping!
Όποτε λοιπόν έβρισκα κάτι που θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για τα γενέθλια το αγόραζα και προσπαθούσα να έχουν όλα μια συνοχή και ελπίζω να το πέτυχα.
Πήρα το foil μπαλόνι Οne από την χαρούμενη τσαγερίτσα, το τραπεζομάντηλο με τα μπανανόφυλλα από hm home και τα χάρτινα πιάτα και ποτήρια με τους ανανάδες από τα Τiger.



Ήθελα να κάνω και τα υπέροχα μυρωδάτα μπισκοτάκια (η συνταγή εδώ) σε σχήμα με τον αριθμό ένα.
Ψάχνοντας λοιπόν για κουπ πατ με τον αριθμό 1 έπεσα πάνω σε αυτό το κατάστημα και μπίνγκο... βρήκα και το υπέροχο κουπ πατ μπανάνας!


Τα μπισκοτάκια μπανάνα ήταν το αγαπημένο μου σε όλο το τραπέζι! Χρησιμοποίησα κίτρινη ζαχαρόπαστα Renshaw και η τελική πινελιά ήταν λίγη σοκολάτα στις άκρες.


Cupcakes βανίλιας τα οποία τα διακόσμησα με άσπρη ζαχαρόπαστα και επάνω είχαν τον αριθμό 1



Αγόρασα λίγα ντόνατς σοκολάτας με κίτρινο γλάσσο και ζαχαρωτά με γεύση μπανάνα-καραμέλα



Ζαχαρωτά σε σχήματα τροπικών φρούτων και μπουκαλάκια για σαπουνόφουσκες για τα παιδάκια που θα ερχόταν


Εκτύπωσα λίγες φωτογραφίες σε στυλ polaroid, μια-δυο από κάθε μήνα της ζωής του και τις στερέωσα με μανταλάκια στην ψάθα πίσω από το τραπέζι.
Ήταν κάτι που άρεσε πολύ!
Με τις φωτογραφίες θα φτιάξω ένα άλμπουμ ενθύμιο για τον πρώτο χρόνο της ζωής του που θα αναφέρω και την ανάπτυξη του (πότε γέλασε πρώτη φορά, πότε μίλησε,πότε περπάτησε κτλ.)


και τέλος σπιτική πίτσα με αφράτη ζύμη




Η πινιάτα δεν ήταν στο πρόγραμμα αφού δεν είχα πολλά παιδάκια καλεσμένους, την ξεκίνησα για να δω αν είναι κάτι εύκολο ή δύσκολο και βγήκε αρκετά καλό το σχήμα οπότε αποφάσισα να την τελειώσω.
Για την πινιάτα χρησιμοποίησα το χαρτόνι από κουτί που είχε μέσα πάνες ;)
Έκοψα γκοφρέ χαρτί έτσι ώστε να δημιουργηθούν κρόσια και τα κόλλησα πάνω στο χαρτόνι με κόλλα ντεκουπάζ (είχε καλύτερο αποτέλεσμα από άλλες κόλλες που δοκίμασα)
Λίγο πριν το κλείσω (το είχα αφήσει ανοικτό πάνω) γέμισα την πινιάτα με μικρά σακουλάκια με ζαχαρωτά (ήθελα να βάλω και λίγα κομφετί αλλά το ξέχασα)




Αφού σβήσαμε το κεράκι ο μικρός μας με την βοήθεια του μπαμπά του χτύπησε πρώτος την πινάτα και μετά πήραν σειρά τα δύο μεγαλύτερα ξαδερφάκια του 


Η τούρτα του ήταν με γεύση μπανάνα σοκολάτα!
Είχα στο μυαλό μου τούρτα στρόγγυλη σαν πρόσωπο μαϊμούς αλλά όταν πήγα να την παραγγείλω χαθήκαμε στην μετάφραση (άλλη φορά με φωτογραφία Άντα) οπότε στο τέλος ζήτησα ότι πιο απλό σε κίτρινο και άσπρο...




Δε θα πω ψέματα, κουράστηκα αρκετά με τις ετοιμασίες έχοντας και έναν ζωηρό μπόμπιρα να φροντίσω αλλά ήταν κάτι που ήθελα να κάνω για τα πρώτα του γενέθλια!
Αργότερα την σκυτάλη πήρε ο μπαμπάς μου με ψητά στα κάρβουνα που είναι η ειδικότητα του και μεις χαλαρώσαμε στο γνωστό "Γαλατικό" τραπέζι, χαχα!

Υ.Γ. Να ευχαριστήσω πολύ πολύ την αδερφή μου για την πολύτιμη βοήθεια της!!! I love you sis!!!

12 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε κορίτσι, θαύματα κάνανε τα χεράκια σου! Όλα μου φαίνονται υπέροχα.
    Να τον χαίρεστε τον μικρό, να είναι γερός και τυχερός κι εσείς μαζί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να ακούω από σένα ότι τα δικά μου χεράκια κάνανε θαύματα είναι μεγάλο κοπλιμάν! Ευχαριστούμε πολύ! Έλα να μας τα πεις και από κοντά, θα σου λεγα οτι δεν δαγκώνει αλλά ψέματα θα σου πω! Χαχα

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφα πράγματα έφτιαξες! να τον χαίρεστε τον Χρήστο σας! γερός να είναι πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Μάχη μου, και συ να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο σου Άντα!!! Ήταν όλα υπέροχα!!! Να χαίρεστε τον μικρό σας μπόμπιρα!!!

    Στα δεύτερα γενέθλια του, θα του φτιάξεις και την τούρτα του, όπως την φαντάζεσαι.

    xoxo Violeta, your Shoegal Out In The World

    www.shoegaloutintheworld.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ άσε μου ήρθε να σκάσω με την τούρτα! Και κάνει τέτοιες τούρτες εγώ μάλλον τα λεγα λάθος! Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου, ό,τι καλύτερο και σε σένα :*

      Διαγραφή
  4. Mα πόσο όμορφα πράγματα ετοίμασες! Να χαίρεσαι το σποράκι σου Άντα μου, να είναι ολόγερο και να δημιουργείς για εκείνοα τόσο όμορφες αναμνήσεις! Λάτρεψα την πινιάτα και τα μπισκότα μπανάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Χαίρομαι όταν άνθρωποι τόσο δημιουργικοί όπως εσύ βρίσκουν όμορφα αυτά που κάνω! Να χαίρεσαι και συ την μικρούλα σου! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να τον χαίρεστε. όλα ηταν υπέροχα μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστικο το παρτι σου! Και τα ετοιμασες και μονη σου! Εχω παθει πλακα! Να τον χαιρεστε τον μικρουλη!(το τραπεζομαντηλο με τα μπανανοφυλλα τρεχω να το αγοράσω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!Η αλήθεια είναι ότι είχα βοήθεια από την αδερφούλα μου στα μπισκότα και στο στήσιμο του πάρτυ! (Ξέχασα να την ευχαριστήσω η γαϊδούρα) Το τραπεζομάντηλο ήταν και με έκπτωση, τρέεεεξε ;)

      Διαγραφή

Thank you for reading