31.7.17

HAPPEE BIRTHDAE HARRY



Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει πότε ως τώρα αλλά είμαι μεγάλη φαν του Χάρι Πότερ!!!
Αγαπώ τα βιβλία, τις ταινίες και ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο του!
Όσοι από σας είναι Χαριποτερόφιλοι καταλαβαίνουν γιατί η συγκεκριμένη ανάρτηση γίνεται σήμερα, στις 31 Ιουλίου είναι τα γενέθλια του Χάρι Πότερ!
Η τούρτα είναι προσπάθεια αντιγραφής της τούρτας από την πρώτη ταινία, ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος. Ο Χάρι μαθαίνει ότι είναι μάγος και ο Χάγκριντ του φέρνει εκτός από το γράμμα του Χόγκουαρτς και μια τούρτα γενεθλίων που έφτιαξε ο ίδιος!



Συνταγή για το σοκολατένιο κέικ
  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 200 γρ. Αλεύρι
  • 85 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά και το ίδιο κάνουμε στην συνέχεια και με τα υγρά υλικά.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ψήνουμε στους 170 °C για 35-40 λεπτά.
Για το ψήσιμο χρησιμοποίησα 2 μικρές στρογγυλές φόρμες κέικ περίπου 16 εκατοστών

*Η συνταγή του κέικ είναι εδώ και αρκετό καιρό στα κιτάπια μου με τίτλο: υγρό σοκολατένιο κέικ! Δυστυχώς δεν θυμάμαι την πηγή για να την αναφέρω
Αν γνωρίζεται την αρχική της προέλευση θα ήθελα να μου το πείτε για να δώσω τα εύσημα στον δημιουργό της.

Βουτυρόκρεμα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • λίγο γάλα
  • κόκκινο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη-άχνη και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο γάλα (κουταλιά- κουταλιά) μέχρι να έχουμε την υφή που επιθυμούμε.
Κρατάμε ένα μικρό μέρος της βουτυρόκρεμας (3 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές) και ρίχνουμε λίγες σταγόνες πράσινου χρώματος ζαχαροπλαστικής, μέχρι να έχουμε την απόχρωση που θέλουμε.
Στην υπόλοιπη βουτυρόκρεμα ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ρίχνουμε 2-3 σταγόνες και ανακατεύουμε για να δούμε τι χρώμα θα πάρει, συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε την απόχρωση που επιθυμούμε).
 Εδώ χρησιμοποίησα την ροζ βουτυρόκρεμα και σαν γέμιση στα ενδιάμεσα στρώματα του κέικ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολατένια γέμιση αν θέλετε.


Συναρμολόγηση

Είχα βάλει στην μια φόρμα λίγο περισσότερο μείγμα οπότε το ένα κέικ βγήκε λίγο πιο χοντρό για να φτιάξω δύο βάσεις από παντεσπάνι ενώ το άλλο που ήταν πιο λεπτό το άφησα για το πάνω μέρος της τούρτας (αφού το διόρθωσα λίγο κόβοντάς το όπου χρειάστηκε).


Ένωσα τα τρία κομμάτια με βουτυρόκρεμα στα ενδιάμεσα μέρη και κατόπιν κάλυψα με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα όλη την τούρτα!
Αν η βουτυρόκρεμα είναι μαλακή την βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει και να απλώνεται πιο εύκολα (προσοχή λίγη ώρα για να μην σφίξει παρά πολύ )


Αφού κάλυψα την τούρτα με την ροζ βουτυρόκρεμα την έβαλα λίγα λεπτά στο ψυγείο.
Με μια οδοντογλυφίδα έγραψα το Happy Birthday Harry όπως φαίνεται και στην τούρτα από την ταινία. Ο Χάγκριντ έγραψε HAPPEE BIRTHDAE HARRY (το ανορθόγραφο μήνυμα στην τούρτα ήταν υπέροχη πινελιά στην ταινία) και η τούρτα είχε "σπάσει" στην μέση από την μεταφορά.


Στην παρακάτω εικόνα είναι η τούρτα της ταινίας




Με την πράσινη βουτυρόκρεμα έγραψα πάνω στα χαραγμένα γράμματα! Χρησιμοποίησα στυλό σιλικόνης αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνέ ζαχαροπλαστικής και μύτη με μικρή τρύπα ή ακόμα και σακούλα τροφίμων κόβοντας ελάχιστα την γωνία της σακούλας.


Και voilà...
Η τούρτα γενεθλίων του Χάρι Πότερ!!!


Το καλό με αυτή την τούρτα είναι ότι επειδή ήταν χειροποίητη από τον Χάγκριντ δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, συμμετρική και καλογραμμένη!



Νομίζω για έναν φαν του Χάρι Πότερ είναι η καλύτερη τούρτα γενεθλίων που θα μπορούσατε να του φτιάξετε!


Happy Birthday Harry!!!

2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχεις λεμε! Σε νιωθω απολυτα ως Χαριποτερόφιλη, και σε θαυμάζω για την υπέροχη και σίωουρα πεντανόστιμη τούρτα! Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου για ακόμα μια φορά σ'ευχαριστώ! Όταν ήμουν έγκυος 31/07 ήταν η ΠΗΤ μου, οπότε συγκέντρωνα ιδέες για γενέθλια, χαχα! Ο μικρός βέβαια είχε άλλα σχέδια και η τούρτα αυτή έγινε στα γενέθλια του μπαμπά του σε άσχετη ημερομηνία!

      Διαγραφή

Thank you for reading