23.4.16

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς


Ένα νηστίσιμο και εύκολο γλυκάκι!
Ακολούθησα την κλασσική συνταγή με μία μικρή παραλλαγή στην εκτέλεση της...
Αυτό το παραδοσιακό σπιτικό γλυκάκι, που εμένα μου θυμίζει την γιαγιά μου, αποτελείτε από 4 βασικά υλικά και ένας εύκολος τρόπος για να θυμάσαι την δοσολογία και την σειρά με την οποία χρησιμοποιούνται τα υλικά είναι η μέθοδος 1-2-3-4!




 Χρησιμοποιούμε την ίδια κούπα για να μετρήσουμε την ποσότητα των υλικών η οποία είναι:

1 κούπα λάδι (στο λάδι μας παίρνει και 2/3 της κούπας για να γίνει πιο ελαφρύ)
2 κούπες σιμιγδάλι (1 κούπα χονδρό και 1 κούπα ψιλό)
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια και ξύσμα από πορτοκάλι για άρωμα
Επίσης προαιρετικά σταφίδες και αμύγδαλα φιλέ για έξτρα γεύση!

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε καυτό λάδι (1) το σιμιγδάλι (2) και το καβουρντίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα!
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και την βανίλια.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη (3) και το νερό (4).
Ανακατεύουμε (εδώ το μείγμα θα κοχλάζει) και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία!
Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα μας και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε μία φόρμα για κέικ.
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε...

Αυτό που μου άρεσε σε αυτή την εκτέλεση ήταν ότι όλα γίνανε σε ένα σκεύος. Δεν χρειάστηκε ξεχωριστό σκεύος για το σιρόπι ώστε να ενσωματωθεί μετά στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
Επίσης ο χαλβάς παρέμεινε "ζουμερός" σε αντίθεση με άλλους που "σφίγγουν" πολύ την επόμενη μέρα!












1 σχόλιο:

Thank you for reading