fruit tart |
Σε συνταγές με πολλές παρασκευές, όπως αυτή η τάρτα, συνήθως δεν ακολουθώ μία συνταγή για όλο το γλυκό αλλά ψάχνω απο δω και από κει για ξεχωριστές συνταγές για την κάθε παρασκευή και κάνω αυτές που μου φαίνονται πιο εύκολες ή πιο γευστικές...
A recipe for a fruit tart! Enjoy....
Τρείς είναι οι παρασκευές για αυτήν την τάρτα: η βάση, η κρέμα, το διάφανο ζελέ για να γλασάρω τα φρούτα (την σαντιγί δεν την μετρώ).
There are three preparations for this tart: the base, the creme and the glaze for the fruits.
ΖΕΛΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ:
Αυτό με ζόρισε περισσότερο απ'ολα!Δεν είχα ξανακάνει κάτι αντίστοιχο και δεν ήξερα πως θα βγεί...
Οι συνταγές που έβρισκα δεν μου άρεσαν οπότε αυτοσχεδίασα συνδιάζοντας 2 διαφορετικές συνταγές.
This is the recipe for the gelatin fruit glaze.
Υλικά: 1 φλυτζάνι νερό, 3/4 φλ. ζάχαρη, 3 φύλλα ζελατίνης, 4 κ.σ. γλυκόζη
Ingredients: 1 cup of water, 3/4 cups sugar, 0.18 oz gelatin, 4 tablespoons of glucose syrup
Μαλακώνουμε την ζελατίνη στο νερό (ενώ όλες οι συνταγές λέγανε να τις λιώνεις σε κρύο νερό σε μένα δεν γινόταν με τίποτα ή δεν είχα την υπομονή να περιμένω) ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να ενσωματωθεί με την ζελατίνη και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε την γλυκόζη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (εκτός ψυγείου).
Melt the gelatin, add the sugar and stir, add the glucose syrup and let it cool (do not refrigerate).
*Εναλλακτικά αν σας φαίνεται δύσκολο το ζελέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα βερύκοκο (για να είναι διάφανη) αραιωμένη με λίγο νερό. Πρέπει να επικαλύψετε τα φρούτα για να μην μαυρίσουν.
* another idea is to use apricot jam thinned with a little water!
Η ΖΥΜΗ:
This is the recipe for the tart base
Υλικά: 375 γρ. (2 κ 2/3 φλ.) αλεύρι, 250 γρ βούτυρο (1 χάρτινη συσκευασία), 125 γρ. (2/3 φλ.) ζάχαρη
Ingredients: 2 and 2/3 cups of flour, 8,8 oz of butter, 2/3 cup of sugar
Ανακατεύουμε την ζάχαρη στο αλεύρι (κοσκινισμένο) και ρίχνουμε το βούτυρο όσο πιο κρύο γίνεται και κομμένο σε κυβάκια
Mix sugar with flour, add butter, knead it...
Με τα χέρια μας πλάθουμε και δημιουργούμε την ζύμη (μπορεί το αλέυρι να σας φανεί πολύ αλλά δεν είναι).
Βάζουμε την ζύμη στην φόρμα για τάρτες και απο πάνω της λαδόκολλα και όσπρια για να μην φουσκώσει, ψήνουμε για 15' και βγάζουμε τα όσπρια, ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Place a greaseproof paper with lentils or dry beans for weight, bake for 15', remove the greaseproof paper with the weight and bake until it gets a golden brown colour.
ΚΡΕΜΑ:
Για κρέμα χρησιμοποίησα την κλασσική κρέμα ζαχαροπλαστικής, συνταγή του Γ.Λουκάκου από ΕΔΩ
The recipe for the cream patissiere
Υλικά: 480γρ. (3&1/2 φλ.) γάλα, 2 βανιλίνες (δεν είχα φυσική βανίλια δυστυχώς), 120 γρ. (2/3 φλ.) ζάχαρη, 175 γρ. (3 με 4) αυγά, 55 γρ. βούτυρο, 45 γρ.(5 κ.σ) κορν φλάουρ και λίγο λικέρ.
Ingredients: 3,5 cups milk, vanilla flavor, 2/3 cup sugar, 4 eggs, 1,9 oz butter, 5 tablespoons corn flour, cognac
Ζεσταίνουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη και τις βανίλιες
Heat the milk, add the half amount of sugar, the vanilla flavor and stir
Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ
Whisk the eggs add the rest of the sugar and corn flour and mix
Ρίχνω σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύω γρήγορα για να μην ψηθεί
Add the milk and stir
Σουρώνω και ξαναρίχνω το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει
Filtrate the mixture back to the pot and stir until the cream is ready
Αποσύρω από την φωτιά και ρίχνω το βούτυρο και λίγο λικέρ ανακατεύω και έτοιμη!
Remove the pot from the stove, add butter and a couple cognac drops and stir
Καλύπτω την επιφάνεια της κρέμας με μία μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει...
Let the mixture cool down...
Η ΤΑΡΤΑ:
Γεμίζω τη βάση με την κρέμα
Fill the base with cream
Στολίζω με φρούτα
Frost with fruits
Με ένα πινέλο καλύπτω με το ζελέ
Coat with the gelatin glaze
Γεμίζω γύρω γύρω την τάρτα με σαντιγί
Whipped cream around the tart
Έτοιμη! Bon Appetit!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Thank you for reading