12.7.16

BABY DIY: the changing table


Τικ τοκ, τικ τοκ...μετράω τις μέρες πλέον για τον ερχομό του μωρού και επιτέλους το βρεφικό δωμάτιο έχει πάρει σχεδόν την τελική του μορφή! Για αλλαξιέρα του μωρού προτίμησα να πάρω μια απλή συρταριέρα και να την μεταμορφώσω σε αλλαξιέρα για να μπορώ να την χρησιμοποιήσω και αργότερα.
Βρήκα σε εκπληκτική τιμή μια ξύλινη συρταριέρα από τα ΙΚΕΑ και το μόνο που ήθελε ήταν να βαφτεί και να αλλαχτούν τα πόμολα της για να γίνει λίγο πιο παιδική.
Η βαφή ήταν όμως ένα θέμα που με απασχολούσε καθώς φοβόμουν για τα χημικά που μπορεί να περιέχει. Οπότε μετά από μια μικρή έρευνα βρήκα αυτή την καταπληκτική μπογιά από την Fusion Mineral Paint ειδική για βρεφικά έπιπλα την TONES FOR TOTS στην απόχρωση Little Whale.




Προτίμησα την συγκεκριμένη μπογιά γιατί δεν περιέχει καθόλου οργανικές πτητικές ενώσεις (VOC's) οι οποίες βρίσκονται στις μπογιές και μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά, αλλεργικά και άλλα προβλήματα σε μωρά και παιδιά.
Αν και η συρταριέρα ήταν από ξύλο πεύκου χωρίς κάποια επίστρωση (αυτό σημαίνει ότι θα απορροφούσε την μπογιά πάρα πολύ) χρειάστηκαν μόνο δύο στρώσεις μπογιάς για να αλλάξει χρώμα.
Απλωνόταν πολύ εύκολα χωρίς να αφήνει βουρτσιές (εδώ χρειάζεται βέβαια και ένα καλό πινέλο).
Και ιδού το αποτέλεσμα...

IKEA dresser makeover

Για πόμολα ήθελα κάτι σε φυσικό χρώμα με σχοινί ή λινάτσα, η συγκεκριμένη συρταριέρα όμως χρειαζόταν 8 καινούργια πόμολα, τουτέστιν το μπάτζετ ανέβαινε αρκετά!
Οπότε αγόρασα πολύ οικονομικά ξύλινα πομολάκια και τα έντυσα με λινάτσα...





και έτοιμη η αλλαξιέρα περιμένει τον μπέμπη μας...




Πώς σας φαίνεται?

* Την μπογιά TONES FOR TOTS της Fusion Mineral Paint την προμηθεύτηκα από το κατάστημα Paint Therapy στην Θεσσαλονίκη
**Τα προϊόντα αγοράστηκαν με δικά μου χρήματα και δεν αποτελούν μέρος διαφήμισης 

7 σχόλια:

  1. Πόσο ευρηματική! Πάντα μας εκπλήσσεις =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αγγελική μου, και συ παντά με τον καλό τον λόγο :)

      Διαγραφή
  2. Ω. Τέλεια έγινε, δεν περίμενα και τίποτα λιγότερο από σένα , βέβαια! Μπράβο! Άντε με δούμε πότε θα το δω κι από κοντά.
    Τώρα, αυτό θα πηγαίνει τέλεια και με το ύφασμα-χάρτη, ε;
    ;)
    Btw, το κρεβατάκι το πήρατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks!!!Η αλήθεια είναι οτι εγώ μόνο τα πόμολα έκανα, ο Σωτήρης την έβαψε!Άντε έλα οποτε μπορέσεις!Ναι πήραμε την κούνια και ναι με το ύφασμα πιστεύω θα δείξει πολύ, ε φανταστική μου φίλη μοδίστρα? :)))

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετική! νομίζω όλο το δωμάτιο του μικρού σου θα αξίζει ένα ποστ και μια φωτογράφιση ε??? περιμένουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου πω ότι ακόμα δεν έχω τελειώσει το δωμάτιο θα με πιστέψεις?Ο μικρός ήρθε νωρίτερα και δεν πρόλαβα! Είναι πάντως στα σχέδια μου για την νέα χρονιά να το τελιώσω οπότε θα αφιερώσω σίγουρα ένα ποστ σε αυτό!

      Διαγραφή

Thank you for reading