19.10.15

Easy Crumble Apple pie



Η πιο εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα που έχω κάνει! Ότι πρέπει για βροχερά φθινοπωρινά απογεύματα. Απολαύστε την μυρωδιά του μήλου και της κανέλας όταν ψήνεται και συνοδέψτε το καφεδάκι σας με ένα λαχταριστό κομμάτι μηλόπιτας!







   Η ζύμη θα σας παραξενέψει, είναι στην ουσία τρίμματα (εγώ νόμιζα ότι έκανα λάθος και έβαλα πολύ αλεύρι) όμως έτσι πρέπει να είναι! Πιέστε την ελαφρά στο ταψάκι σας και στα τοιχώματα του και αφήστε τον φούρνο να κάνει την δουλειά του.
  Στην γέμιση με τα μήλα χρησιμοποιήστε λεπτόκοκκη μαύρη ζάχαρη και όχι την χοντρόκοκκη καστανή ή διαφορετικά την κλασσική λευκή ζάχαρη που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας...    





  Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση σταφίδες και καρύδια που δένουν απόλυτα με το μήλο και την κανέλα...
Προαιρετικά πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη...



   Την συνταγή της ζύμης κρατήστε την γίνεται υπέροχη βάση για τάρτα ή μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μήλα με όποιο άλλο φρούτο θέλετε για γέμιση (γίνεται και εξαιρετική ροδακινόπιτα)



Bon appetit φίλοι μου και καλό φθινόπωρο να έχουμε....




4 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!Έχω φτιάξει κάτι ανάλογο με τέτοια ζύμη στο παρελθόν και είχα πάθει το ίδιο, νόμιζα ότι έκανα λάθος, αλλά τελικά όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ! Αυτή η ζύμη εμένα με βολεύει πολύ, γιατί έχει λίγα υλικά που πάντα βρίσκονται στο ντουλάπι μου και είναι και γρήγορη, ούτε μίξερ ούτε να λερώνω ένα σωρό σκεύη.:)

      Διαγραφή
  2. Πάντα υπέροχες οι παρουσιάσεις σου και η φωτό με τη συνταγή ιδανική για pinning ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα σου πω γι' αυτό το έκανα! Πάντα χάνω τα χαρτάκια που γράφω τις συνταγές και είπα να τα οργανώσω σε κάνα πίνακα στο Pinterest :)

      Διαγραφή

Thank you for reading