16.1.19

Madeleines


Γειά σας φίλοι μου! Μετά από καιρό αποφάσισα να ανεβάσω μία πολύ απλή και ευκολη συνταγούλα για αυτά τα υπέροχα βουτυράτα γαλλικά κεκάκια τα madeleines.
Είναι μια κλασσική γαλλική συνταγή με την διαφορά ότι αντί για ξύσμα λεμονιού έβαλα σταγόνες σοκολάτας για να προσεγγίσω περισσότερο το δύσκολο κοινό μου, δηλαδή τον άντρα μου και τον γιό μου.
Τελικά πέτυχα διάνα! Έτυχαν μεγάλης αποδοχής και λόγω των ελάχιστων υλικών και του χρόνου παρασκευής ήταν από τις συνταγές που έπρεπε να μοιραστώ μαζί σας.




Υλικά

1/2 φλ. Αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. baking powder
1 αυγό
10 ml γάλα
65 γρ. ζάχαρη άχνη (1/2 φλ.)
70 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι 
λίγο εγχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνι
1/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και προθέτουμε την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών (αλεύρι & baking) και ανακατεύουμε.
Έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα που πέφτει σηκώνοντας τον αναδευτήρα, να σχηματίζει ένα "κορδόνι" που να κρατάει το σχήμα του για λίγη ώρα (ribbon stage).
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες (έτσι δημιουργείται και η χαρακτηριστική "καμπούρα" που έχουν τα madeleines).
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για madeleines και ψήνουμε στους 180 ͒ C για 10 λεπτά.
Δεν χρησιμοποίησα μίξερ, μόνο αναδευτήρα χειρός και με την δοσολογία αυτή μου βγήκαν 10 madeleines.

Η συνταγη είναι από εδώ 



Μπορούμε να τα στολίσουμε με ζάχαρη άχνη ή και λιωμένη σοκολάτα.







Απολαύστε τα ζεστά με τον καφέ ή το τσάι σας!


Μέχρι την επόμενη φορά, πολλά φιλιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for reading