16.12.14

three matte red lipsticks and one lip pencil to rule them all...



Το κόκκινο χρώμα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις γιορτινές μέρες και φυσικά το κόκκινο κραγιόν είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή για το γιορτινό μας μακιγιάζ.
Το κόκκινο χρώμα στα χείλη μπορεί να απογειώσει το μακιγιάζ ή με τις λάθος επιλογές να βγει ένα άχαρο αποτέλεσμα. Η συμβουλή είναι μία: βρείτε αυτό που σας ταιριάζει!

MAC lip pencil Cherry, Sephora Rouge longue tenue No 18 All you need is red, MAC Ruby Woo, HM Matte Lip Pen Hot Lava

Το πρώτο κόκκινο κραγιόν που πήρα ήταν μια μεγάλη αποτυχία (το μαρτυρούν και οι φωτογραφίες εκείνης της πρωτοχρονιάς!κλαψ!). Ήταν όλο λάθος, η απόχρωση και η υφή δεν μου ταίριαζε καθόλου! Τελικά μετά από μερικές άσκοπες αγορές κατέληξα στο κλασσικό, ρετρό ματ κόκκινο κραγιόν!
Η ματ υφή είναι δύσκολη στην εφαρμογή αλλά την προτιμώ γιατί μπορεί να φορεθεί και μέρα χωρίς να δείχνει υπερβολικό το μακιγιάζ! Φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσω να βάλω κόκκινο ματ κραγιόν έτσι απλά με μία κίνηση οπότε προμηθεύτηκα και το αντίστοιχο μολύβι χειλιών το οποίο ταιριάζει και με τις τρεις αποχρώσεις!

MAC lip pencil Cherry,Sephora Rouge longue tenue No 18 All you need is red, MAC Ruby Woo, HM Matte Lip Pen Hot Lava 
Λατρεύω την απόχρωση του All you need is red (N.18) από τα Sephora, είναι ένα υπέροχο φωτεινό και πάρα πολύ σταθερό κόκκινο χρώμα. Δεν θα το συνιστούσα για συχνή χρήση γιατί ξεραίνει πολύ τα χείλη (τουλάχιστον τα δικά μου). 
Το Ruby Woo είναι το all time classic κόκκινο κραγιόν, αν ψάχνεις κάτι τέτοιο το βρήκες! Όσον αφορά την ποιότητα τα κραγιόν της MAC είναι για μένα τα καλύτερα. Προσφέρουν τόσες επιλογές στα χρώματα και στις υφές, που σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις και μάλιστα σε πολύ πιο προσιτή τιμή από τα άλλα επώνυμα brands.
Το HM Lip Pen το αγόρασα πρόσφατα γιατί μου άρεσε πολύ η απόχρωση του (ελαφρώς πιο σκούρο από τα άλλα δύο) και το βρήκα πολύ βολικό ως προς την χρήση του. Επίσης είναι και πολύ οικονομικό: 3,99 € ! Το μόνο αρνητικό ίσως είναι ότι δεν είναι τόσο σταθερό όσο τα άλλα δύο. 
Όσο για το Cherry... είναι το ιδανικό κόκκινο μολύβι χειλιών και το έχω χρησιμοποιήσει και μόνο του για να βάψω τα χείλη μου, το μόνο αποτρεπτικό ίσως να είναι η τιμή του (δεν την θυμάμαι ακριβώς αλλά είχε μικρή διαφορά από την τιμή του κραγιόν).
Sephora Rouge longue tenue No 18 All you need is red, MAC Ruby Woo, HM Matte Lip Pen Hot Lava 

 TIPS  
  • Αν δεν πολυφοράτε κόκκινο ματ κραγιόν αλλά είπατε να του δώσετε μια ευκαιρία μπορείτε να πάρετε μόνο το μολύβι χειλιών και να γεμίστε με αυτό τα χείλη σας ή αυτά τα μεγάλα lip pencil που είναι αρκετά οικονομικά και δεν θα χρειαστείτε και extra μολύβι χειλιών.
  • Ενυδατώστε πολύ καλά τα χείλη σας πριν φορέσετε το ματ κραγιόν! Αφενός η ματ υφή δεν ενυδατώνει καθόλου τα χείλη και αφετέρου φαίνονται όλες οι ατέλειες (σκασμένα χείλη και ματ κόκκινο κραγιόν No, no, no!)
  • Επειδή η ματ υφή είναι στεγνή είναι δύσκολη στην εφαρμογή της, ζεστάνετε το κραγιόν με την αναπνοή σας για να μαλακώσει και να το φορέσετε πιο εύκολα.
  • Αποφύγετε τα ματ κραγιόν αν έχετε πολύ λεπτά χείλη.

Sephora Rouge longue tenue No 18 All you need is red, MAC Ruby Woo, HM Matte Lip Pen Hot Lava 


 post signature

1 σχόλιο:

  1. το κόκκινο κραγιόν το κοιτούσα με τρόμο αλλά ήθελα ΤΟΣΟ πολύ να το δοκιμάσω! τώρα στα 35 το τόλμησα ας είναι καλά το blog =)
    κραγιόν φοράω μόνο στις φωτογραφίσεις. όταν βγαίνω όμως φοράω μολύβι, γιατί με το κραγιόν βάφονται τα δόντια μου... Δράκουλας! έχω βολευτεί με ένα της Sephora, το Real Red, εξαιρετικό αποτέλεσμα, διάρκεια και αρκετά οικονομικό, έτσι κι αλλιώς δεν το φοράω συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thank you for reading