6.5.14

pappardelle with fresh tomatoes and smoked ham


pappardelle with fresh tomatoes and smoked ham

Κατά γενική ομολογία τα ζυμαρικά είναι ένα φαγητό που είναι αγαπητό από τους περισσότερους ανθρώπους, μέσα σ'αυτούς είμαι και εγώ. Από θέμα παρασκευής είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο οπότε το συναντάμε περισσότερο από συχνά στο διατροφικό μας πρόγραμμα. Το δικό μου θέμα  με τα ζυμαρικά είναι ότι θέλω να δοκιμάζω διαφορετικές συνταγές κάθε φορά έτσι ώστε να μην χάνεται η απόλαυση στην ρουτίνα της ίδιας γεύσης!
Για να το καταφέρω αυτό αλλάζω κάθε φορά το είδος του ζυμαρικού και την σάλτσα.
Κάτι άλλο που προσέχω είναι να πάρω κάλης ποιότητας ζυμαρικά και φρέσκα υλικά για την σάλτσα που θα τα συνοδεύσω.
Επίσης επιλέγω την κατάλληλη σάλτσα ανάλογα με το είδος του ζυμαρικού!


Σε αυτή την συνταγή επέλεξα παπαρδέλες, που είναι ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό! Το συνόδευσα με φρέσκα μανιτάρια, πράσινη πιπεριά, ντομάτα, ντοματίνια και καπνιστό ζαμπόν....


Ξεκινάω βάζοντας τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό ενώ παράλληλα ετοιμάζω και την σάλτσα μου. Τα ζυμαρικά τα βάζω στο νερό αφού έχει αρχίσει να βράζει και δεν τα αφήνω να βράσουν πολύ, (αλτέντε), έτσι κρατάνε την γεύση τους και δεν γίνονται δύσπεπτα.


Για την σάλτσα ξεκινάω σοτάροντάς ένα μέτριο ψιλοκομμένο (όχι τριμμένο) κρεμύδι.
Τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτω σταδιακά αρχίζοντας από τα μανιτάρια και τις πιπερίες



Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Αφού σοταριστούν τα μανιτάρια και οι πιπεριές προσθέτω δύο τριμένες μεγάλες κόκκινες ντομάτες και αφήνω να πάρουν μία δύο βράσεις.


Προσθέτω το καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες και τα ντοματίνα και αφήνω να πάρουν μία βράση πριν προσθέσω τις παπαρδέλες. Ανακατεύω ελαφρώς τις παπαρδέλες με την σάλτσα και το πιάτο μας είναι έτοιμο!


Ο συνδιασμός των φρέσκων μανιταριών με το καπνιστό ζαμπόν αλλά και η νοστιμιά της φρέσκιας ντομάτας απογειώνει το πιάτο! Πρωταγωνιστής του πιάτου είναι όμως οι παπαρδέλες οι οποίες διαφέρουν αρκετά από τα κλασσικά βαρετά σπαγγέτι!




Bon Appétit!

 post signature

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for reading