7.6.13

veggie souffle

Γρήγορο σουφλέ ή και πίτα μπορείς να το πεις, με λαχανικά και τυριά! Ορεκτικό, συνοδευτικό ή και ελαφρύ γεύμα (ελαφρύ για το στομάχι, θερμίδες μη ρωτάς έχω σταματήσει να μετρώ...). Enjoy!
Veggie souffle with cheese for appetizer or a light meal! Enjoy!

veggie souffle




Υλικά: 4 πατάτες, 2 κολοκυθάκια, 1 κρεμμύδι, 5 αυγά, 3 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα, 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο, 1 φλ.τσ. αλεύρι, τυριά της επιλογής σας (εδώ φέτα και κασέρι), άνηθο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ingedients: 4 potatoes, 2 zucchinis, 1 onion, 5 eggs, 3 cups milk, 1/2 cup olive oil, 1 cup flour, cheese of your choice, dill, mint, salt, pepper, breadcrumbs
 
Βράζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, τρίβουμε και τα κολοκυθάκια (όχι βρασμένα) και τα στραγγίξουμε να φύγει το νερό που βγάζουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, και τα τυριά...
Mix in a bowl the potatoes (boiled and grated), zucchinis, onion and cheese (all grated)...
 

Χτυπάμε τ'αυγά, προσθέτουμε και το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε το μίγμα στα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μας...
Whisk eggs and add the milk, salt and pepper. Add the mixture to the bowl with the grated vegetables and cheese...

Προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε...
Add olive oil, flour and herbs and mix it...





Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε λίγο λάδι, να πάει παντού, και καλύπτουμε με φρυγανιά...
In the utensil pour a little oil to go everywhere, and cover with breadcrumbs...




Ψήνουμε για 45 λεπτά και έτοιμο...

 Bake for 45 minutes and voila...
 

veggie souffle

veggie souffle

veggie souffle

 Bon appetit!



 Υ.Γ : Η συνταγή είναι από περιοδικό ελαφρώς παραλλαγμένη στις δικές μου γεύσεις....

post signature

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for reading