27.5.13

fantastic chocolate banoffee

Καταπληκτικό, πεντανόστιμο γλυκό κόλαση!!! Διάρκεια ζωής ούτε εικοσιτετράωρο...
Amazing, delicious dessert!!! Lifetime less than a day...

chocolate banoffee!
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη από το ΠΡΩΙΝΟ ΜΟΥ

Στην αρχή ήμουν διστακτική, φοβόμουν την παρασκευή της καραμέλας: γίνεται με δύο τρόπους ο ένας ήταν χρονοβόρος (αλλά πιο σίγουρος) και ο άλλος ήθελε γρήγορες κινήσεις! Φυσικά ως ανυπόμονη και τεμπέλα που είμαι διάλεξα τον δεύτερο τρόπο.
chocolate banoffee ingredients
Υλικά: 4 ώριμες μπανάνες, μουστοκούλουρα (300 gr), βούτυρο (100 gr για την βάση και 125 gr για την καραμέλα), ζάχαρη μαύρη μαλακή (150 gr), ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος (250 gr), σοκολάτα (250 gr)
Ingedients: 4 ripe bananas, moustokouloura (crunchy Greek cookies with cinnamon and grape molasses but you can use whatever biscuits you like) (10,5 oz), butter (3,5 oz for the base and 4,4 oz for the caramel cream), soft black sugar (5,3 oz), a tin of condensed sweet milk, sour cream (8,8 oz) and dark chocolate (8,8 oz) 

Θρυμματίζουμε τα μουστοκούλουρα (προσοχή υπάρχουν τα σκληρά και τα μαλακά μουστοκούλουρα, εμείς θέλουμε σκληρά)...
Crumble the biscuits...


λιώνουμε το βιτάμ και το προσθέτουμε στο μίγμα...
melt the butter and blend it to the mixture...



με ένα ποτήρι σχηματίζουμε την βάση, στην άκρη αφήνουμε λίγο ύψος από το μπισκότο (σαν τάρτα)
we form the biscuit base with a glass (like a tart base)


τώρα το δύσκολο για εμένα κομμάτι η καραμέλα!
Όπως είπα παραπάνω υπάρχουν 2 τρόποι, ο ένας χρειάζεται πολύ χρόνο και είναι πιο σίγουρος: βράζουμε το κουτάκι με το ζαχαρούχο γάλα σφραγισμένο χωρίς ετικέτες για 4 με 5 ώρες! Χρειάζεται να προσθέτεις συνέχεια νερό γιατί εξατμίζεται και αφού το βράσεις το αφήνεις να κρυώσει καλάααα και μετά είναι έτοιμο για χρήση...ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι, εγώ 4 με 5 ώρες μαζεμένες στο σπίτι είμαι μόνο όταν κοιμάμαι...οπότε πάμε με τον δεύτερο τρόπο!
Λιώνουμε 125 γρ. βούτυρο, μέχρι να κοχλάζει, μετά ρίχνουμε την ζάχαρη (φροντίστε να είναι μαλακή, είχα σκληρή και χοντροκομμένη και είχα μια μικρή αστοχία στην καραμέλα) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει...

the difficult part for me is the toffee preparation, there are two ways: the first one is easy but requires a lot of time (which i don't have) and the second one is more difficult but much more quicker, so i choose the fast way!
melt 4,4 oz of butter and then add the sugar, stir until the sugar melts...


μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να πάρει ένα καστανό ανοιχτό χρώμα...
then add the condensed sweet milk and stir until thickened and get a light brown color...


η καραμέλα είναι έτοιμη!την απλώνουμε στην βάση μας και βάζουμε τις μπανάνες από πάνω...
the toffee is ready!sread it to your biscuit base and put bananas on top...




και τώρα είναι η ώρα για την ganache (το γλάσσο σοκολάτας)...
Η παρασκευή της απλή και πανεύκολη:
ίση ποσότητα υλικών σοκολάτας-κρέμα γάλακτος (εδώ 250 γρ), ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα...ανακατεύουμε και έχουμε το υπέροχο αυτό γλάσσο!

and now is the time for the ganache preparation...
is simple: equal amount of chocolate and sour cream, heat the cream, pour in the chopped chocolate and stir!







ρίχνουμε το γλάσσο πάνω από τις μπανάνες (λιώνουν και οι μπανάνες και γίνεται κόλαση!) και το βάζουμε στο ψυγείο....
pour ganache over bananas and refrigerate....




Το ξεχωριστό σ'αυτό το γλυκό είναι ο συνδιασμός των γεύσεων , τα μουστοκούλουρα με την μπανάνα ,την σοκολάτα, την καραμέλα...υπέροχο! Κάντε το και θα με θυμηθείτε δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!

fantastic chocolate banoffee


post signature

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for reading