6.4.14

crispy roast potatoes

yummy crispy potatoes
Πεντανόστιμες τραγανές πατάτες!
Νόστιμες σαν τις τηγανιτές πατάτες αλλά γίνονται στον φούρνο!
Ιδανικό συνοδευτικό για τα πιάτα σας αλλά και σκέτες σαν σνάκ με την μπύρα σας ή ακόμα και για κυρίως πιάτο για όσους δεν τρώνε κρέας...

Καθαρίζουμε 5-6 μέτριες πατάτες και τις βράζουμε ολόκληρες για 6-7 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και έπειτα τις κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Βάζουμε σε ένα ταψί λάδι (όχι πολύ, να καλύπτει τον πάτο του ταψιού) και το βάζουμε στον φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία (χωρίς τις πατάτες)


Τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες σε μια άδεια κατατσαρόλα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά τις αρεσκείας μας (εδώ 2 κ.γ. βεγκέτα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη).


Κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και κουνάμε πολύ δυνατά έτσι ώστε να τραχύνει η επιφάνεια τους.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε τις πατάτες.
Ανακατεύουμε τις πατάτες με το καυτό λάδι.

 Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.


Οι πατάτες είναι έτοιμες!


Εγώ τις συνόδεψα με ψημένες μικρές πιτούλες


και δροσερή μπύρα


Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου εδω



Bon appetit!

 post signature

2 σχόλια:

  1. Υπέροχη ιδέα για κυρίως πιάτο, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ιδιαίτερα!! Θα το κάνω κι αυτό λοιπόν!! Φαίνονται πεντανόστιμες!! Φυσικά υπέροχες όπως πάντα οι φωτό βήμα-βήμα! Γενικά δηλώνω ενθουσιασμένη με τα posts σου! Όλα ένα κι ένα είναι! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'έυχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τα καλά σου σχόλια :* Να τις κάνεις και θα με θυμηθείς! Δεν έχουμε κάνει ξανά τηγανητές πατάτες στο σπίτι, μόνο αυτές! Για τη νηστεία είναι ότι πρέπει! Καλή επιτυχία, φιλάκια

      Διαγραφή

Thank you for reading