6.10.14

Crumble Apple pie

crumble apple pie
Το απόλυτο Φθινοπωρινό γλύκισμα!
Με βάση σαν κέικ, γέμιση με μήλα και τραγανή κρούστα από πάνω (έτσι γιατί ήμουν αναποφάσιστη στο τι ακριβώς ήθελα)! Μύρισε το σπίτι μου μήλο και κανέλα και έτσι γλυκά υποδέχτηκα το Φθινόπωρο....

Τα υλικά μου:

ΒΑΣΗ

2 μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1 φλ. καλαμποκέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κ.γ κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
1/2 κ.γ baking powder
λίγο κονιάκ
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΕΜΙΣΗ

2-3 μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1/2 κ.γ. κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
1 φλ. ζάχαρη καστανή

ΚΡΟΥΣΤΑ

100 γρ.ζαχαρη
150 γρ.βιταμ
200 γρ.αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω τα υλικά της βάσης ξεκινώντας από τα υγρά προσθέτοντας σταδιακά τα στερεά υλικά.
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα στρόγγυλο ταψί (24 εκ.) και ρίχνω το μείγμα μου μέσα.
Ετοιμάζω τα υλικά της γέμισης: τρίβω τα μήλα (έβαλα και κόκκινο και πράσινο μήλο) ρίχνω την κανέλα, το γαρύφαλλο και την ζάχαρη και ανακατεύω με μία σπάτουλα να ανακατευτούν καλά τα υλικά μου.
Βάζω την γέμιση πάνω από την βάση.
Για την κρούστα ανακατεύω το αλεύρι με την ζάχαρη, κόβω το βούτυρο μου σε κυβάκια (φροντίζω να είναι αρκετά κρύο το βούτυρο) και το ανακατεύω με το αλεύρι. Δεν γίνεται ομοιογενές μείγμα αλλά σαν ψίχουλα.
Το ρίχνω πάνω από την γέμιση.





Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (170 βαθμούς) για 50 λεπτά περίπου.
Ελέγχω με μία οδοντογλυφίδα, όταν βγαίνει καθαρή έχει ψηθεί η μηλόπιτα μου.



Αφού κρυώσει προσθέτω άχνη-ζάχαρη και κανέλα!!!



Bon Appetit!!!



post signature

4 σχόλια:

  1. Φαίνεται τέλειο και είμαι σίγουρη ότι θα είναι και πεντανόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ!!! Ήταν, δεν έμεινε ούτε ψίχουλο :-)

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη συνταγή!!! Πρέπει να ήταν πεντανόστιμο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ντίνα μου!!! Ωραίο ήταν αλλά λέω να κόψω τα γλυκά για λίγο διάστημα (κλάψ, κλάψ)

      Διαγραφή

Thank you for reading